Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ - ΑΚΥΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50%

Διαβάζω ότι αν υπάρχουν πάνω από 50% άκυρα και λευκά τότε ακυρώνονται οι εκλογές. Τέτοια πρόβλεψη δεν υπάρχει πουθενά. Ούτε στον εκλογικό νόμο 3231/2004 αλλά ούτε στη νεώτερη τροποποίηση του 3636/2008...
Η αλήθεια είναι μόνο μία.
Το κάθε εκλογικό αποτέλεσμα βγαίνει από τον αριθμό των εγκύρων.
Η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά δεν μετράνε σε κανένα υπολογισμό για τον καταμερισμό εδρών σε όλες τις εκλογές.Όσο μεγαλύτερη αποχή, όσα περισσότερα άκυρα ή λευκά υπάρχουν τόσο λιγότερους ψήφους χρειάζονται τα κόμματα ή οι συνδιασμοί για να εκλέξουν είτε βουλευτές είτε δημοτικούς ή περιφερειακούς συμβούλους.
Η πρακτική ψήφος μετράει και όχι η αποχή και το άκυρο ή το λευκό, ευτυχώς αρκετοί το έχουν καταλάβει και το αναλύουν με παραδείγματα στο blog και δεν επανέρχομαι.
Την Κυριακή που μας έρχεται μας δίνετει η μοναδική δυνατότητα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Η ψήφος μας να γίνει δημοψήφιμα που ποτέ δεν τολμάνε να κάνουν στην Ελλάδα.
Όλοι λοιπόν να ψηφίσουμε ναι ή όχι στην πολιτική της κυβέρνησης, ναι ή όχι στην κατοχική κυβέρνηση του μνημονίου και της τρόϊκας.
Εφόσον έχουμε άποψη για την πολιτική κατάσταση της χώρας, εφόσον πονάμε από την πολιτική της κυβέρνησης, την Κυριακή είναι η μεγάλη ευκαιρία. Ψηφίστε τον οποιοδήποτε αντίπαλο υποψηφίου δήμαρχου ή περιφερειάρχη που έχει την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Μην φοβάστε βουλευτικές εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν γιατί απλά οι κατοχικές δυνάμεις δεν τις θέλουν.Για αυτό το λόγο αμέσως μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής το ΠΑΣΟΚ το γύρισε σε αυτοδιοικητικές και όχι πολιτικές εκλογές.Κατανοώ απόλυτα την άποψη αυτών που απείχαν, αλλά στο πολίτευμα που έχουμε δυστυχώς έτσι παίζεται το παιχνίδι. Το μήνυμα είναι αλλαγή πολιτικής τώρα.Αλλαγή συνταγής γιατί η θεραπεία που έδωσαν οι φωστήρες της τρόϊκας και της κυβέρνησης για τη βαρειά πνευμονία που είχαμε, μας έδωσαν φάρμακο για την πίεση.
Ούτε η πνευμονία θεραπεύτηκε και μας έπεσε η πίεση και λιποθυμήσαμε και αν μας ξαναδόσουν άλλο ένα ίδιο χάπι τότε άντε γειά, καλή ψυχή. Για να γυρίσω στην ψήφο πρέπει όλοι να ψηφίσουμε, να παίξουμε στην έδρα τους και να κερδίσουμε, εμείς όχι αυτοί και τα συμφέροντα τους.
Η αποχή πόνεσε κανέναν ; όχι φυσικά όλους τους συνέφερε η αποχή και τα άκυρα/λευκά.
Όλοι ήταν ευτυχείς το βράδυ των εκλογών.Θα το πω με ποδοσφαιρικούς όρους αν σε ένα ντέρμπυ με την Α εναντίον της Β ομάδας ο διαιτητής ακυρώσει 2 γκολ της Β, της αποβάλει παίκτες, παίζει 80-20 την Α και τελικά η Β χάσει με 4-0, το σκορ θα μείνει στην ιστορία και όχι με ποιόν τρόπο διαμορφώθηκε.Θα το πω και με ένα άλλο πιό πιπεράτο τρόπο, καλός ο έρωτας αλλά η αποχή καταντάει μακακία.Και κάτι τελευταίο αν ο κόσμος ψηφίσει αντι-ΠΑΣΟΚ μήν τολμήσει και πανηγυρίσει η ΝΔ γιατί θα υπενθυμίσω ότι υπολείπεται ακόμα από το ΠΑΣΟΚ και δεν έχει πείσει σε καμμία περίπτωση ότι αποτελεί εναλλακτική επιλογή. Στόυς δήμους που δεν έχει περάσει υποψήφιος με στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, τότε ψηφίζουμε τον οποιοδήποτε ανεξάρτητο και σε καμμία περίπτωση τον κομματικό από οποιοδήποτε κόμμα και αν έχει τη στήριξη.Αναγκαίο κακό και τίποτα παραπάνω στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μόνο.Συμμετοχή με ενεργητική και δυναμική ψήφο, είναι το μόνο όπλο που έχουμε για να τους πολεμήσουμε και να τους πονέσουμε πραγματικά!


Πηγή : tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: